מהם התכנים החשובים שצריך לקחת בחשבון בפרויקט התקנת מערכת מצלמות אבטחה?
הקמת מערך מצלמות אבטחה דורשת תכנון מוקדם, ידע מקצועי רחב והגדרת צרכים בצורה מדויקת. כאשר אנו ניגשים לביצוע פרויקט התקנה למצלמות אבטחה חשוב להתייחס לשאלות הבאות:
אילו אזורים אנו מעוניינים לראות? באמצעות מענה לשאלה זו ניתן יהיה לתכנן את פריסת המצלמות בצורה מיטבית. חשוב להגדיר במדויק את האזורים השונים אותם אתם מעוניינים לכסות באמצעות מצלמות האבטחה, בכדי לצמצם עד כמה שניתן את מספר המצלמות הנדרש.
מה אנחנו מעוניינים לראות? שאלה זו מאפשרת לכם לבחור את סוג המצלמה המתאימה עבורכם. למשל, אם אתם מעוניינים במצלמה אשר תזהה לוחית רישוי של רכב בלילה תאלצו לחפש מצלמות איכותיות יותר מאשר מצלמות המזהות תנועת רכבים או בני אדם בלבד.
האם קיימת תשתית? עבור כל מצלמה יש לברר האם ניתן לפרוס אליה תשתית חשמל בצורה פשוטה, או שהיא נמצאת במיקום בעייתי ועדיף להציב מצלמה אלחוטית. כמובן שלהחלטה כזו ישנם מחירים, וחשוב להתייעץ עם איש מקצוע מנוסה אשר ילווה אתכם בכל שלבי הפרויקט.
מה מטרת הצילום? הגדרה מדויקת של מטרת הצילום משפיעה על מספר החלטות בעת הקמת המערך, למשל – האם ניתן לכסות את אזור הצילום באמצעות מצלמות נשלטות, או שיש צורך בכיסוי מלא בכל שעות היממה? האם צריך לשלב במערך המצלמות גלאי תנועה וחיישנים? האם חשוב לכם צילום לילה איכותי? שאלות אלה, ועוד רבות נוספות, מקבלות מענה בעת הגדרת מטרת הצילום.
האם נדרשת יכולת הקלטת סאונד? בחלק מהמקרים ניתן לחסוך תוספת זו, ובכך לחסוך בעלויות הרכישה בפרויקט החדש.
מי עתיד לצפות בצילומים? חלק גדול ממצלמות האבטחה מסוגל לשדר את המידע הנקלט בצורה ישירה על בסיס רשת האינטרנט במרחב. באמצעות מצלמות אלה ניתן להתעדכן בזמן אמת מכל מקום בנוגע למצב הבית או המרחב.
איפה מותר על פי החוק להציב מצלמות? החוק בישראל מתיר לאנשים להציב מצלמות אבטחה בתוך שטחם הפרטי, אולם הוא אוסר על צילום אנשים במרחב הציבורי ללא ידיעתם. בהתאם להוראות אלה, חשוב להציב את זווית הצילום לעבר התחום הפרטי בלבד, ובכל מקרה מומלץ להציב שלט המיידע את הנכנסים בנוגע למצלמות האבטחה.